Zoals iedereen die ooit in Canada is geweest kan beamen, vinden ook wij het brood hier niet lekker. Dat komt doordat ze hier in bijna alle eetbare levensmiddelen suiker doen en/of heel veel zout. Volgens onze vrienden en buren kun je in Ontario wel brood en banket volgens Europees recept vinden. Het advies om naar de Arva Flour Mill te gaan, hebben we opgevolgd. Daar zouden ze vers gemaakt brood verkopen die wij vast lekker zouden vinden. Verschillende soorten meel kun je gelukkig bij deze molen wel kopen. De broden zien er overheerlijk uit, maar na het eerste sneetje geproefd te hebben, kwam ook dit brood niet door onze keuring heen. Helaas hebben we een warme bakker zoals Gerdsen in Bemmel, nog niet kunnen ontdekken. En aangezien we het zonde vonden om de meegebrachte hagelslag van de Ruijter op het Canadese brood te smeren, hebben we besloten om ons eigen brood te maken. Bij Zellers hebben we een broodbakmachine gekocht en zijn we meteen begonnen. Het is wel een investering, maar als je gaat berekenen dat je voor een mik brood tussen de 3 en 5 dollar betaalt en een deel vaak moet weggooien, is het dat zeker waard. In de recepten die bij de broodbakmachine zitten, staat (natuurlijk) dat je er suiker bij moet doen. En dan te bedenken dat in meel van nature al suiker zit! De eerste broden zijn best aardig gelukt en met wat wijzigingen in de recepten komen we al aardig in de richting van de vertrouwde smaak. Eindelijk weer een bruine boterham met kaas of hagelslag. Heerlijk vers gebakken brood van de warme bakker is een van de weinige dingen die we missen. Daar zijn de Nederlanders wel goed in!
woensdag 1 september 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten